Hoe Boek voor Wendbaarheid

In het Voorjaar van 2020 vroeg Hanneke Moonen van adviesbureau Moon ons om de vormgeving van het Hoe Boek voor Wendbaarheid te verzorgen. In het boek, dat januari 2021 werd uitgegeven door Big Business Publishers, maakt Hanneke (oprichter van Moon en trainer en adviseur aldaar) het begrip wendbaarheid concreet. Wendbaarheid is hét modewoord in onze snel veranderende wereld. We willen allemaal ‘agile’ zijn of worden, maar vaak blijft het bij een wens. Want het begrip is abstract en blijkt soms lastig te vertalen in effectieve acties. Hanneke geeft een goed gevulde gereedschapskist om mee aan de slag te gaan. De lezer krijgt de instrumenten in handen voor het goede gesprek waarmee een succesvolle route bepaald kan worden. Dankzij de vele praktijkvoorbeelden wordt agile plotseling behapbaar en praktisch toepasbaar.

Het belangrijkste verzoek bij deze opdracht was dat het boek vooral niet een saaie uitstraling zou krijgen, maar juist de wendbaarheid zou uitstralen die Hanneke wil overbrengen. Met deze opdracht is Rimke Bartels, ontwerper bij Twin Media, vertrokken.

Het boek is niet bedoeld om de informatie erin slechts passief op te nemen, maar om zelf mee te gaan werken. Naast praktische tips staat het dan ook vol met verschillende soorten opdrachten in verschillende kaders. Voor al dit soort elementen heeft Rimke een duidelijke en herkenbare vormgeving bedacht, inclusief pictogrammen, zodat in één oogopslag duidelijk wordt met wat voor element de lezer te maken heeft. Voor de opening zijn natuurbeelden gebruikt, die Moon zelf aanleverde en ook in de eigen huisstijl gebruikt. Het begrip wendbaarheid is terug te vinden in de illustraties van de twee deelopeningen, en op de de omslag van het boek, met een illustratie van een bewegende cirkel.

Over Moon

Moon is gespecialiseerd in het realiseren van duurzame organisatieprestaties, het creëren van wendbaarheid en het vergroten van werkplezier en de ontwikkelkracht van mensen. Met een praktische aanpak voor strategische vraagstukken, zorgen de adviseurs van Moon voor een waardevolle dialoog en versterken ze oplossingskracht en implementatiekracht.

Meer weten over het Hoe Boek voor Wendbaarheid? Kijk op bbpublishers.nl.

Benieuwd naar adviesbureau Moon? Kijk op moon-hrm.nl.